Sosiale arrangement

Bondepub

Fredag 1. November, Clarion Hotel Energy
Gratis inngang. Aldersgrense 18 år.

Bondepuben er blitt et fast innslag fredagen på Agrovisjon. Her pleier landbuksfamilien med venner å kjenne sin besøkelsestid. I 2016 var det ca 1500 gjester på dette arrangementet. Denne gangen er det Lausdrift som spiller opp til dans. Dette er et lokalt countryrock band . Ellers blir det salg av enkel varm mat.

Lausdrift

Bandet består av dyktige musikere som bare ønsker å ha det skikklig gøy, og mottoet er “Har vi det gøy, så har publikum det gøy”. Dette er en gjeng som virkelig koser seg oppe på scenen, og som leker med låtene. Noen låter får en helt ny innfallsvinkel, mens andre låter spilles mer tradisjonelt.

Bankett

Lørdag 2. November, Energy Hall, Clarion Hotel Energy
Mer info om pris og påmelding kommer snart.

Banketten blir lørdagskveld i Energy Hall, bankettsalen på Hotel Energy. Det blir treretters middag med litt underholdning. Big Band Bonanza spiller opp til dans. Banketten ledes også i år av Tordis Eline Ødemotland. Rugeeggbonden fra Torland som med stø hånd leder oss igjennom kvelden og får fram latteren underveis.

Big Band Bonanza

Big Band Bonanza er en gjeng med danseglade ulykkelige amatører som har trommet sammen et skikkelig storband for å spre glede og rekreasjon gjennom musikk. Med full blåserekke, koredamer i kjoler og backingband med skikkelig rocketrøkk må du gjøre deg klar for en kveld på dansegulvet. Det beste fra 50 og 60 tallet, krydret med godbiter fra 70-tallet. Her får du ekte dansbar rock & roll, soul og blues med låter fra feks Aretha Franklin, Sam & Dave, Wilson Pickett, Otis Redding og The Blues Brothers. Glem heller ikke “moderne klassikere” fra ACDC, Big Bang, Bruce Springsteen og Creedence Clearwater Revival, fremført i ekte storbandstil.

Ladies club

Lørdag 2. November kl. 13.00-16.00, Scandic Hotel Forum

I dag gjør vi skikkelig stas på damene. Scandic Hotel Forum holder av hele Skybaren til oss fra 13.00 til 16. 00.

Enten du er bonde selv, ønsker å bli det, har vært det, jobber med eller for landbruk, er inngiftet, utflyttet, eller bare liker landbruket og miljøet rundt, er dette stedet for deg.

Hotellet serverer tapasmeny og det du måtte ønske av husets vin eller prosecco.

I tillegg vil det være små stander med innslag som vi håper vil fleste. Mat, råvareutnyttelse, strikk og en god dose velvære.

Vi legger opp til en uformell atmosfære der du velger selv om du vil sitte å nyte maten, vinen og utsikten eller du vil oppsøke de ulike standene. God anledning til mingling med godt drøs.

Les mer informasjon om de ulike standene under.

Pris er 500,- per peson. Inkludert mat og en enhet drikke. Påmelding åpner etter sommeren.

Heidi Netland Berge

Bruk Alt

Heidi har sammen med Ingveig Tveranger skrevet boken Bruk alt. Deilig mat og god samvittighet er underteksten.

«Har du noen gang vært i en god gammeldags bakstekjeller som er lettere nedstøvet i mel? Med luft fylt av tørr varm stekelukt fra en glohet takke der kjevlet på bakstebordet i stødig rytme dunker melodien kvalitet, smak, trygghet og nytelse?»

Slik starter innledningen til boka Bruk alt. Boka er basert på en inspirasjon av at alt kan brukes. Deres bestemødre lærte dem og bruke alt og å utnytte råvarene maksimalt. Boken er ikke en tradisjonsmatbok eller en resteoppskriftbok. Den er imidlertid fylt av oppskrifter som kanskje inspirerer deg til å lage knallgode retter og gir deg et lite dytt mot en ekstrainnsats for å «få lyst på» det du allerede har i skapet. Lommeboken blir også fornøyd.

Heidi har med seg boka på stand. Hun vil også vise andre måter å la seg inspirere deg til å bruke både det som er i skapet, butikken og ikke minst ute i nærmiljøet.

I senere tid har Heidi startet opp som rådgiver innen lokalmatproduksjon. Hun er opprinnelig kokk, tidligere daglig leder i Gladmat, og har også jobbet i Tine. Skulle du ha en liten gründer i magen, kan det være lurt å snakke med henne.

Stian Espedal

Slakter og bondevenn

Flere av oss har tilgang til kjøttråvarer i verdensklasse. Enten det er sau, gris, storfe eller vilt, har vi mulighet til å ta hjem eget kjøtt, eller vi kanskje kjenner noen vi kan kjøpe direkte fra. Spørsmålet mange stiller seg er hva er de ulike delene som ligger oppi eska, og hva kan vi bruke dem til?

Stian er tidligere slakter. Nå er han tilførselsmedarbeider småfe i Nortura. Han driver også med kurs og opplæring i slakting og skjæring. I tillegg tilbyr han å komme hjem på garden å hjelpe med hjemmeslakting.

Slakting & Skjæring heter boka han ga ut i 2018. En bok som handler om å skjære ned slakt og foredle på sitt eget kjøkken. Det er stort sett jegere og våre besteforeldre som fremdeles har kunnskap om å skjære ned i stykningsdeler og bare de færreste har kunnskap om hva de heter og hva de kan brukes til.

Har du lyst å lære mer om skjæring og de ulike stykningsdelene på dyret, kan du snakke med Stian på stand. Han har med seg boka. Du kan også bestille hjelp til hjemmeslakt eller melde deg på kurs.

Heidi Bollestad

Heidi_strikk_og_kaffidrikk

Heidi er strikkeentusiast. Hun strikker modeller for Vikinggarn og er inspirasjon for mange innen strikking med sine utallige varianter av mønster og form på sine verk.

Hun er også veldig aktiv på Instagram, og legger stadig ut nye posts av sine krative mønster og produkt. Hun følger årstidene og begivenhetene ellers, og lager mønstrene deretter. Rene kunstverkene og en utrolig samling.

Dersom du har lyst å la deg inspirere av Heidis strikkekunster eller kjøpe med deg mønster og garn, kan du benytte sjansen til å oppsøke standen hennes på Ladies Club.

 

 

 

Topp til tå velvære

Du kan glede deg

Topp til tå Velvære as er Jærens største og eldste klinikk med over 30 år i bransjen. De tilbyr et stort utvalg behandlinger innen massasje, hud- kropps- og fotpleie. Deres terapeuter er proffe og dyktige i sitt fag.

Målet deres er å gi deg et fristed hvor du kan hente energi, øke livskvaliteten o g oppnå avspenning for kropp og sjel. Topp til tå er for alle mennesker, uansett alder og kjønn. De tilbyr alt du kan ønske under et tak, og er et sted hvor du kan føle økt grad av velvære. De forhandler også kvalitetsserier innen hudpleie og make-up.

Flere av oss har kanskje lett for å bare gi gass, og glemme «servicen» av både rygg, føtter, hender og hud. Topp til tå har både behandlinger og produkt for pleie og velvære.

På stand har de med seg mange velværeprdukt. De har også julekalender, reisesett og andre gavepakninger.

Dersom du ønsker mer informasjon om tilbudene de har, kjøpe med deg produkt eller gavepakninger, kan du oppsøke dem på standen. Du får kanskje pudret nesen også før kvelden 🙂

For barna

Alle dager i messeområdet

I år har vi en liten orienteringsaktivitet der barna skal finne poster rundt om i messeområdet. Det blir en liten premie til alle som leverer inn fullt skjema.